chatgpt ücretsiz versiyonunu birkaç kez denedim ve gerçekten muazzam bir buluş olduğu hemen anlaşılıyor. sorduğunuz sorulara epey kapsamlı cevap veriyor ve en ilginç tarafı size de gayet akıllı mantıklı sorular sorup cevabınızı da çok zeki bir arkadaşınız gibi yorumluyor. birkaç kez sohbet ettikten sonra zekasıyla sizi etkileyip en samimi arkadaşın pabucunu dama atabilir. insan ilişkileri konusunda sorularımı bir makina olarak gayet güzel cevapladı. hatta benim bu konuda ne düşündüğümü sorup üstüne yorum yaptı. türkiye ne zaman zengin bir ülke olur dedim, tarih veremedi (arıza yapacak diye korktum bu soruya ama yapmadı) . türkiye'de şu anda alışılmadık ekonomi politikaları uygulanıyor bile dedi. bir çok faktör sıraladı zengin ülke olmamız için. kesin tarih veremem dedi. sağlıkla ilgili sorularımı çok güzel cevapladı ve önerilerde bulundu. bir süredir ücretsiz versiyonu çalışmıyor. aşırı yoğunluktan olabilir.
belli ki yapay zeka gelecekte epey hayatımızı değiştirecek. ama parasal yönü düşündürücü.
neden bu yarışta ülkece geri kaldığımızın açıklamasıdır. para, para, para..
daha önce su sarfiyatı konu olmuştu. chatgpt-3'ün eğitilmesini sağlayan veri merkezlerinin soğutulmasında 700 bin litre su tüketildiği söylenmişti. araştırmacılara göre bu miktar, bir nükleer reaktörün soğutma kulesini doldurmaya yetecek seviyede. tık
chatgpt hizmetinin sürdürülmesi günlük ortalama 700 bin dolarlık bir maliyet çıkarıyor. bu da aylık olarak 21 milyon dolar civarında bir maliyet demek. chatgpt-4 modelinin devreye girmesiyle bu rakam daha da artabilir. benzer yapay zekâ robotlarını işletmek de yüksek maliyetler gerektirecek. microsoft yakın dönemde athena adını verdiği bir üretken yapay zeka yongası geliştirerek maliyetleri azaltmaya çalışacak.
kaynak: tık
başlıkta ara
sevilenler: tümü
|
bugün